perjantai 30. elokuuta 2013

Mietteitä koulun aloituksesta

No niin, ensimmäinen kouluviikko ( =kaksi kouluiltaa) on nyt takana. Minulla on tässä jaksossa neljä kurssia, joskus harvoin jaksolle saa viidennenkin, mutta yleensä tuo neljä on aika lailla maksimi. Koulurakennuksesta ja opettajista on tullut ihan hyvä fiilis, paitsi yhden aineen opettajan opetustaidoissa on ehkä vähän parantamisen varaa. Mutta voihan olla, että hän oli ensimmäisella tunnilla vain kesän jäljiltä vähän ruosteessa! :-)

Päivät ovat sinänsä aika raskaita, koska herään olosuhteiden pakosta klo 6-7 ja hoidan siitä kotiäidin velvollisuuksiani aina klo 11-12 asti, jolloin on päiväuniaika, ei äidillä tosin. Silloin pitää yleensä hoitaa kotitöitä ja pian sen jälkeen jo esikoinenkin tulee koulusta, jolloin on läksyjen tarkistamista ja jutustelua. Päiväunien jälkeen sitten äitivelvollisuudet jatkuvat ja koululle pitää lähteä joskus klo 16:30 ajelemaan. Kouluillat ovat sitten klo 17-20:30. Kotona olen illalla joskus yhdeksän aikaan, silloin on kyllä aika naatti olo!

Lukio on autiotalo klo 20:30.



Muutenkin tuntuu, että kun tuohon opiskeluaikaan illalla on yleensä jo aika lailla aivot nollilla, niin nyt pitää sitten olla skarpeimmillaan. Tosin, tiesin kyllä, että tästä tulee melko raskasta, koska lapsia on niin paljon ja ne ovat niin pieniä vielä, mutta kyllä se varmasti helpottuu totuttelun jälkeen. En ole opiskellut mitään vuosiin, joten ei mennyt pitkän matikan laskut ihan kuin vettä vaan päässä laskien! ;-)

Kirjoja olen muuten saanut luettua nyt kevään ja kesän aikana melko vähän, hömppää kyllä (Nälkäpelit on huippuja!) senkin edestä. Nyt aloitin lukemaan tosi mielenkiintoista Sivistyksen käsikirjaa, jossa on siis läpileikkaus lyhyesti Euroopan historiaan, antiikin Kreikkaan, Raamattuun, taiteen ja musiikin historiaan, merkittäviä filosofeja ja ideologioita. Kirja on kirjoitettu todella helppolukuiseksi ja voin kyllä lämpimästi suositella sitä kaikille! Varsinkin, jos joskus tunnet itsesi samanlaiseksi, kuin Frendien Joey! ;-)


Kannattaa lukea!

Olen itse aika laiska ja huono lukemaan mitään tietokirjallisuutta illalla, kun pitkä ja rankka päivä on ohi, mutta yritän nyt taas skarpata asian suhteen. Sekin on vain tosiasia, että pakko joskus on vain selailla nettiä tai telkkaria aivot narikassa, kun muuten päivät ovat niin raskaita.

Luetut kirjat:

1. Niklas Herlin: Osake keskustasta, eli taloussanastoa ujoille
2. Ninni Myllyoja, Emilia Kunnas: Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta


Noiden lisäksi on tosiaan muutama vaiheessa, eräs sijoitusopas, kansantalouden oppikirja ja tuo sivistyksen käsikirja. Nyt en kyllä aloita uusia, ennen kuin olen saanut nuo luettua loppuun (onneksi nälkäpelejä ei tule enempää! :-D ).

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti