lauantai 24. elokuuta 2013

Tarkan markan tyttö

Minulla on paha dilemma itseni kanssa. Toisaalta haluaisin jatkuvasti uutta vaatetta ja kenkää, toisaalta taas haluaisin säästää. Tein kevään ja kesän aikana valtavan remontin vaatehuoneeseemme ja vaatekaappiini. Pistin todella paljon turhia tavaroita ja vaatteita myyntiin. Lisäksi en ole sen jälkeen ostanut oikeastaan mitään uutena, vaan kaiken käytettynä ja vain sellaisia, mitä oikeasti tarvitsen.

Oikeasti tarvitsemisen tunnistaa siitä, että huomaat usein miettiväsi, että "voi kun nyt olisi X...", ei sellainen, että näet blogissa tai lehdessä mainoksen ja tulet siihen tulokseen, että olet ihan aina tarvinnut juuri tuota Mulberryn 500€:n huivia! Itselläni toimii se, että kirjoitan ylös puute-listan ja alan yksitellen kaikessa rauhassa hankkimaan niitä sitä mukaa, kun on varaa, ei osamaksulla tai luotolla. Käytän vastaavaa listaa myös miettiessäni, että mitä lapsille pitää ostaa talveksi, mitä kotiin tarvitaan ym. Tässä on se hyvä puoli, että kukaan tuskin kirjoittaa tuohon listaan, että tarvitsen

1. Louboutinin 600€ korkokengät 14cm korolla
2. Neljä toppia, kuusi t-paitaa ja kolme neuletta
3. Neljät farkut
4. 600€ laukku, jota ei uskalla ikinä pitää missään.
5. Läjä rihkama-koruja
6. Jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, kun mikään ei riitä...

Niinpä. Minun listalleni tuli seuraavat asiat:

1. Nahkaiset ballerinat/loaferit kesäksi
2. Nahkaiset nilkkurit/saappaat syksyksi ja kevääksi
3. Nahkaiset saappaat talveksi
4. Muutama jakku/bleiseri
5. Suuri laukku kouluun
6. Muutamat suorat housut

Ja that's it! Tajusin, että minulla on kuitenkin kaapissani järkyttävä määrä helyjä, toppeja ja lyhythihaisia puseroita varmaan yhteensä 30kpl (joista osan pistin Uffille/myyntiin), neuleita, farkkuja ja kaikkea muutakin löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Kyse on siitä, että pitää oikeasti hyväksyä se, että minulla ei ole varaa saada kaikkia maailman vaatteita, enkä myöskään tarvitse niitä. Lisäksi pyrin nyt siihen, että ostan mahdollisimman klassisia, ajattomia ja laadukkaita vaatteita, eikä sellaisia rytkyjä, jotka menee muutamassa pesussa huonoksi, tai pois muodista. ;-)

Ralph Laurenin laukku Facebook-kirppikseltä, Soaked in luxury-jakku kirppikseltä ja Vagabondin käyttämättömät nahkasaapikkaat Huuto.netistä.

Nämä yllä olevat tuotteet sain pilkkahintaan käytettynä, halvemmalla, kuin mitä olisin H&M:ltä saanut vastaavia synteettisillä materiaaleilla "made in Gambodia"-lappu kyljessä. Toki H&M-vaatteet menettelee, ja itsellänikin niitä on edelleen kaappi väärällään, mutta todellakin kannattaa nähdä vaivaa ja etsiä käytettynä ensin! :-) Toivottomien shoppailijoiden kannattaa myös pitää kirjaa shoppailuistaan ja muutenkin menoista ja tuloista, olen huomannut, että se karsii sitä, koska se kirjanpidon katseleminen kirpaisee aika lailla, jos on ihan holtittomasti käyttänyt rahaa!

___

Sitten pikakorjaus vielä yhteen aiemmista postauksistani; kävi siis ilmi, että ilman toisen asteen tutkintoa ei voi suorittaa pelkkää yo-tutkintoa, vaan siinä tapauksessa on käytävä koko lukio. Sen vuoksi minulla menee siis se kolme vuotta!

___

Tällainen turha postaus tällä kertaa, liittyy kuitenkin vahvasti siihen oman talouden haltuun ottoon ja säästämiseen.

Laitan myöhemmin vielä lisää omasta säästämisestäni, mukavaa lauantai-iltaa kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti